библиотека Врацарегионална библиотекаХристо Ботев
книги
 
ОБЯВИ      КОНКУРСИ     
ОБЯВИ

Творческа вечер „Яна Язова – енигма, фатализъм, реалност”
Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца и Дружеството „Будители” в област Монтана, с любезното съдействие на народния представител Красимир Богданов Ви канят на творческа вечер „Яна Язова – енигма, фатализъм, реалност” по случай 105 години от нейното рождение. С новите си разкрития ще ни запознае литературният критик Юлий Йорданов - член на Съюза на българските писатели. 
Срещата ще се проведе на 27 ноември /понеделник/ от 17.30 ч. в отдел "Обща читалня".
Заповядайте!
Представяне на книгата „Рая отвъд голямата вода" във Враца

На 28 ноември от 17.30 ч. в отдел "Обща читалня" ще представим първата книга на Мария Салева - Дурга. Романът е със заглавие „Рая отвъд голямата вода” и е разказ за живота на една жена, която търси любовта и на какво е готова да се подложи, за да я намери.   Авторката е от Пловдив, живее в София, а романът представя живота на Рая в Америка. Това символизира и „отвъд голямата вода” – отвъд океана. Тя, както и много други хора отиват там, за да търсят райската градина. Нашата героиня отива да търси този рай, който носи щастието от споделената любов. Книгата има доста послания, свързани с илюзиите, които си представяме за живота при търсене на щастието. Докато живее с мъжа, който смята на сродна душа и голяма любов, Рая попада в постоянен водовъртеж от събития. Всичко това, което тя открива там е в пълен разрез с всичките й очаквания, но пък й помага да научи много за хората. 

Дали накрая Рая ще открие своята сродна душа, голямата любов в мъжа до нея? Предстои да разберем в „Рая отвъд голямата вода”.

Заповядайте!

© 2002-2017 Регионална библиотека "Христо Ботев"
Уеб-хостинг:www.rax.bg